Kunskapsbank Filter

Whitepaper: Hantera dominoeffekterna vid prisförändringar

Hur hanterar du dominoeffekterna vid en prisförändring när varorna och produktlinjerna är många och köpsituationen komplex?

Läs mer

Whitepaper: Så lyckas du med rea och utförsäljning

För att en utförsäljning ska få optimala (lönsamma) resultat krävs både kunskap och en systematisk hantering.

Läs mer

Hur sätter du pris nästa gång det är rea?

Utförsäljningar kan få snurr på lagret och intäkterna. Men eftersom det är svårt att sätta rätt pris hamnar många i en ond spiral. Det leder till låg försäljning och för sena prisjusteringar.

Läs mer
Rätt prissättning

6 utmaningar för rätt prissättning – och en lösning

Prissättningen har mycket större effekt på lönsamheten än andra förändringar. Men i dagens snabbrörliga handelsklimat är det inte lätt att hänga med i alla kanaler, hela tiden. Här är sex vanliga utmaningar för alla som jobbar med prissättning – och en lösning.

Läs mer
LOAD_pricning-ls

Hur hanterar du prissättning i flera säljkanaler?

Det blir allt vanligare att ha både fysiska butiker och nätbutiker där efterfrågan och prisförväntningar ser väldigt olika ut. Allt fler handelsföretag upplever svårigheter med att optimera prissättningen i alla kanaler vid alla tillfällen.

Läs mer
Fallgropar med manuell prissättning

4 fallgropar med manuell prissättning

Har du svårt att hinna anpassa priserna efter vad som händer i omvärlden? De här fyra fallgroparna med manuell prissättning behöver du ha koll på.

Läs mer
Prissätt med AI

Allt du behöver veta om automatiserad prissättning med AI

Automatiserad prissättning är varken krångligt eller svårt. Här är det viktigaste du behöver veta om hur det funkar och vilka fördelar det ger.

Läs mer
Prissättning i Excel

Prissättning i Excel, bara en mardröm?

Tro det eller ej, men många organisationer sköter fortfarande prissättningen i hembyggda system och Excel. Sådana lösningar kan inte skalas, saknar möjlighet att justera priser i realtid och gör det svårt att synka priserna i flera kanaler.

Läs mer
Snabba prisjusteringar

Prisjustering måste vara snabb och genomtänkt

Rätt prissättning har 3-4 gånger större effekt på lönsamheten än andra åtgärder. Allt för många sätter fortfarande sina priser med förlegade system och blir omsprungna av konkurrenterna.

Läs mer
Priser

Har du koll på vad som påverkar priserna?

Vanliga fallgropar med manuell prissättning är låg effektivitet och sämre marginaler. Har du koll på vad som påverkar priserna?

Läs mer
Modern prisoptimering

Modern prisoptimering sköts med AI

Rätt prissättning har 3-4 gånger större effekt på lönsamheten än andra åtgärder. Samtidigt missar många handlare fördelarna med automatisering och artificiell intelligens (AI) och blir omsprungna av konkurrenterna.

Läs mer