resurseffektiv

3 saker som gör din backup mer resurseffektiv

20 sep, 2018

Det är svårt att argumentera mot att köpa backup som en tjänst. Åtminstone om det är viktigt för din organisation att lägga pengarna på rätt saker och jobba resurssmart.

Idag kan du som beställare ha höga krav på hur och var känslig data lagras. Tillgången till hybrida lösningar gör det lätt att hitta ett leveranssätt och en takt som passar alla verksamheter.

Dessutom är det tveklöst mer resurseffektivt och ekonomiskt smart att köpa IT som tjänst.  Här är tre starka argument för en molnbaserad backup-lösning:

  1. Skalbarhet och flexibilitet. Du betalar bara för det du använder och har fullständig flexibilitet mot dina faktiska behov. Skala upp och ner som det passar din verksamhet.
  2. Enklare bemanning. Du behöver inte tänka på specifika plattformskompetenser för sånt som inte är kärnverksamheten när du rekryterar. Du slipper schemalägga egna medarbetare 24/7 eftersom expertis med ständigt uppdaterade kunskaper är tillgänglig dygnet om vid behov.
  3. Mindre administration. Det här minskar behovet av planering och avlastar på det sättet din organisation med mindre egna insatser och lägre risk att bli sittande med överdimensionerad hårdvara.

Med Backup as a Service får du dessutom tillgång till den senaste tekniken inom deduplicering och komprimering. Och när datat reduceras med 70% minskar din kostnad med lika mycket.

 

Trygga din backup