5 saker om molnet som oroar i onödan

5 saker om molnet som oroar dig i onödan

9 okt, 2018

Med tanke på hur verksamhetskritiskt det är med IT-system finns det all anledning att noga tänka igenom beslut. Men fem orosmoln om molnet kan faktiskt skingras här och nu.

Jag vet ju inte var datan lagras.

Idag kan du välja en molnleverantör som garanterar att din känsliga eller affärskritiska data lagras inom EU.

Kan jag lita på säkerheten?

En bra molnleverantör kan erbjuda säkerhetstjänster av högsta klass. Många gånger kan det vara både resurseffektivt och mer tillförlitligt att lägga ut säkerhetslösningarna på en specialistkunnig aktör.

Hur säkras stabiliteten?

De flesta etablerade molnleverantörerna idag har hög redundans och klarar större haverier utan att det orsakar stillestånd för tjänsten. Men självklart behöver du välja din molnleverantör med omsorg och säkerställa att deras leverans lever upp till dina absolut högsta krav och lite till.

Hotar molnet mitt jobb?

IT är en bärande del av alla verksamheter idag. Ofta finns det ett större värde i att de egna medarbetarna utvecklar den IT som är direkt knuten till affären än att de underhåller basfunktioner som drift och backup. 

Måste vi lägga allt i molnet?

En bra leverantör är flexibel och kan erbjuda hybrida lösningar – kombinationer av lokal drift och molndrift. Det kan ge utrymme för stegvisa förflyttningar till molnet. Det kanske passar er affärsmodell eller lagkrav för er datahantering, eller så har ni helt enkelt investerat i hårdvara som det finns anledning att fortsätta använda ett tag framöver.

Ännu inte övertygad? Kolla in 7 tydliga fördelar här.

7 tydliga fördelar med molnet