Stabilitet och pålitlighet med en av marknadens ledande backup-lösningar.  

Med Spectrum Protect från IBM, tidigare TSM-Tivoli Storage Manager, får du en väl beprövad backup som många år i rad har utsetts till en av marknadens ledande av Gartner.

1. Omfattande säkerhet

Spectrum Protect krypterar allt backupdata och all dataöverföring mellan klienter och backup-server. Du upptäcker lättare attacker från så kallad ransomware och har stöd för godkännande av vissa operationer i två steg, som till exempel borttagning av backup-data.

2. En plan för återställning

Vår backup-lösning har ett genomarbetat stöd för Disaster Recovery. Vi gör regelbundet hälsocheckar av din backup-miljö för att säkerställa rätt nivå på katastrofsäkerhet. I vissa fall gör vi dessutom en failover-test för att verifiera att lösningen fungerar även i lägen när till exempel en datahall är oåtkomlig.

3. Stor flexibilitet

Spectrum Protect finns för flera olika server- och lagringsplattformar, som tape, disk och VTL.- virtual tape library. Det enklaste är en lokal backup-miljö och möjligheten till replikering till olika molntjänster är inbyggd.

4. Enkel restore och ökad redundans

Du får en backupserver och disk på plats hos dig och kan spara data lokalt så länge du önskar (30, 60 dagar eller längre) upp till 100TB data. Det betyder att du snabbt kan göra en restore vid behov. 

Om kraven på geografisk redundans ökar kan backupen replikeras till LOADs datacenter så att datan finns i geografiskt separerade redundanta datahallar. Data utöver 100TB eller som sparats längre lagras hos oss på LOAD där datan speglas på två ställen. Hos LOAD får du en ISO270001-certifierad lösning med granskad och dokumenterad datasäkerhet.

5. Både data och pris komprimeras x 7

Vi kan ge dig tillgång till den senaste tekniken inom deduplicering och komprimering. Det reducerar mängden data och minskar därmed även vad du betalar för. Genomsnittlig dedupliceringsgrad är 7 gånger, vilket sänker både lagringsutrymmet för din data och priset du betalar för att lagra det 7 gånger.

6. Ständig tillgång till rätt kompetens

Som LOADs backup-kund har du ständig tillgång våra konsulter där flera har mer än 30 års erfarenhet av Spectrum Protect. Vi implementerar och arbetar med drift hos ett stort antal kunder på daglig basis och är alltid redo att hjälpa dig.

Hör gärna av dig till oss så berättar vi mer!

Visste du att vi erbjuder Backup som cloudtjänst också? Läs mer här.

Bild på Connor Cisternas
Kontaktperson

Connor Cisternas

fornamn.efternamn@load.se

E-handeln med 30 000 artiklar får aldrig stanna.

Läs mer om Procurator