Robust megaserver. Klassisk eller byggd för molnet.

Med Mainframe får du 50 år av säkerhet och prestanda. Med LinuxONE sparar du pengar och tid genom att konsolidera alla dina x86-servrar till en enda. Det sparar pengar och tid och gör dig redo för det hybrida molnet.

Vi på LOAD är IBMs enda business partner för stordatorplattformen Mainframe, även kallad System Z, i Sverige. Under mer än femtio år har den här mycket robusta plattformen levererat prestanda och säkerhet till bolag runt om i hela världen. Vi hjälper ett stort antal svenska Mainframe-kunder med löpande tjänster och konsultuppdrag. 

Trygg kompetens

LOADs konsulter har sammantaget flera decenniers erfarenhet av IBMs stordatorarkitektur och en hög Linuxkompetens. Vi följer den kontinuerliga utvecklingen av plattformarna så att du ska ha ständig tillgång till den senaste och bästa kunskapen.

LinuxONE – robust megaserver för hypermoderna krav

I servern LinuxONE förenar IBM årtionden av teknologisk stabilitet och resiliens med de ökade kraven på snabbhet och säkerhet i open source- och molnmiljöer. 

Med den snabba digitaliseringen ökar kraven på tillgänglighet, prestanda och säkerhet konstant. Faller infrastrukturen stannar hela affären. För dig som aldrig någonsin vill se systemen stanna är LinuxONE både ett hypermodernt och hållbart val av serverplattform.

Massiv konsolidering

Är du redan Linux-användare eller kör Oracles plattformar kan du minska antalet fysiska x86-servrar och konsolidera hundratals till en enda server. Och den genomsnittliga besparingen för Oracle-licenser är 10:1; du behöver alltså bara betala i genomsnitt 10% av din nuvarande licenskostnad.

Spara kostnader och arbete

Du slipper lappa och laga och lägga till fler och fler små servrar. Det ger en enorm besparing av hårdvara, med allt vad det innebär. Du sparar utrymme i datahallen eller hyreskostnader. Dessutom sjunker din strömförbrukning och du slipper det manuella arbetet med att hantera och underhålla en stor mängd mindre maskiner.

Skalbar prestanda

Med LinuxONE förbättrar du skalbarheten och nyttjandegraden av din hårdvara. Att uppgradera eller lägga till resurser är enkelt när processorerna redan är på plats i maskinen. Du kan skala upp eller ner efter behov och slipper hantera en stor mängd mindre servrar med nätverksportar, switchar och kablar när kraven ökar.

Säkerhet i världsklass

Datasäkerhet har aldrig varit högre på IT-chefernas agenda. Intrångsförsök och riktade hackerattacker blir allt vanligare. 

LinuxONE är världens säkraste Linux-server. All data som passerar genom servern kan krypteras med Secure Service Container: data som finns i minnet, i nätverket och data som skrivs till disk, både in-flight och at-rest data. Applikationer som körs i Secure Service Container är skyddade mot hot både utifrån och inifrån. Den inbyggda krypteringsfunktionen ingår utan extra kostnader.

Redo för hybrida moln 

LinuxONE stödjer öppna APIer och Red Hats OpenShift. Det betyder att du kan skapa hybrida miljöer som omfattar både hårdvaran on-premise och publika eller privata moln. Med dedikerade I/O-processorer tar LinuxONE dessutom hand om en av de mest bandbreddskrävande processerna och passar därför utmärkt för att avlasta din molnlösning. 

Med LinuxONE får du

 • 92% bättre svarstid än x86-servrar
 • stabiliteten och pålitligheten i IBM-teknologin: byggd för 99,9999 % tillgänglighet
 • snabbheten och skalbarheten i en server byggd för hybrida moln
 • stöd för marknadsledande Linux distributioner som Red Hat, Suse & Ubuntu
 • stöd för open source-verktyg som Docker, Kubernetes och OpenShift
 • sänkta kostnader för utrymme, energi, licenser och manuellt arbete

Kostnadsfri förstudie

Vi på LOAD är IBMs enda business partner för LinuxONE i Sverige. För att du ska fatta ett välgrundat beslut hjälper vi dig gärna med en kostnadsfri förstudie. Utifrån din organisations nuläge och behov beskriver vi hur en konsolidering bäst bör genomföras. Förstudien ger dig svart på vitt på hur stora besparingar din verksamhet kan göra av: 

 • datahallsutrymme
 • energiförbrukning
 • kylbehov
 • licenskostnader
 • minskad manuell hantering.
 • uppnådd konsolideringseffekt
 • ROI/TCO kalkyl

Hör gärna av dig till oss så berättar vi mer!

Bild på Jan Finnerman
Kontaktperson

Jan Finnerman

fornamn.efternamn@load.se

Friskt vatten i kranarna hos 500 000 invånare - dygnet om.

Läs mer om VA SYD