Kunskapsbank Filter

Här har vi samlat kunskapsartiklar om hur molntjänster inom drift, backup och prissättning kan effektivisera din vardag och frigöra tid för att utveckla affären.

Datahallar - illustration

Är din datahall en energitjuv?

Utmanande energipriser har gjort det extra viktigt att jämföra driftkostnader när du investerar i din IT-miljö. Här är en jämförelse som kan hjälpa dig att välja rätt. Datahallar är energitjuvar, det är ingen nyhet i sig. Tidigare har själva energiförbrukningen sällan varit i fokus men…

Läs mer

Dags att gå över till SAP S/4HANA?

Det är hög tid att migrera till den nya generationens SAP S/4HANA om du inte redan gjort det. Här är 5 anledningar att välja IBM Power.

Läs mer

Whitepaper: Kom igång med containers – förenkla resan till molnet

Skiftet till containerteknologi gör företag mer innovativa. Men det kräver nya sätt att arbeta och därför fastnar många på väg till molnet.

Läs mer

Whitepaper: Hantera dominoeffekterna vid prisförändringar

Hur hanterar du dominoeffekterna vid en prisförändring när varorna och produktlinjerna är många och köpsituationen komplex?

Läs mer

Guide: Datalagring i privata moln – därför växer det

Säkerhet och kostnadskontroll gör att allt fler vill lagra sin data på hemmaplan. I ett eget moln, bakom sin egen brandvägg.

Läs mer

Whitepaper: Vägen till det kompromisslösa molnet

Alla vill ha öppenhet och snabbhet men ingen vill sänka kraven på säkerhet och stabilitet. Navigera rätt på vägen till det kompromisslösa molnet.

Läs mer

Whitepaper: Så lyckas du med rea och utförsäljning

För att en utförsäljning ska få optimala (lönsamma) resultat krävs både kunskap och en systematisk hantering.

Läs mer
Backup as a Service

5 saker som gör din backup bättre

Backar du också från ansvar för din backup? “Viktigt, jovisst. Men kan vi snacka om det en annan gång?”
Sluta skjuta ditt dåliga samvete på framtiden. Läs våra 5 tips som gör din backup bättre.

Läs mer
lagringsproblem

7 lagringsproblem du borde sluta brottas med

Väldigt få lyckas pricka rätt när det gäller lagring. Många betalar för mycket för utrymme de inte använder. Andra lider av ständig brist på lagringskapacitet. 

Läs mer
Snabbare-till-marknaden

Containers och mikrotjänster – snabbare från idé till marknad

Det blir allt viktigare att snabbare få ut nya tjänster på marknaden. Kunderna vill ha nya funktioner vecko- och månadsvis. Det räcker inte längre att uppdatera en gång om året.

Läs mer
Privata-publika-hybrida-moln

Så jobbar du sömlöst mellan publika, privata och hybrida moln

Modern IT blir mer och mer komplex. Molnet är inte bara ett moln. Känsliga kunddata passar bäst i privata moln och tjänster i publika moln. Så jobbar du sömlöst mellan olika lösningar.

Läs mer

Hur sätter du pris nästa gång det är rea?

Utförsäljningar kan få snurr på lagret och intäkterna. Men eftersom det är svårt att sätta rätt pris hamnar många i en ond spiral. Det leder till låg försäljning och för sena prisjusteringar.

Läs mer
dalig-backup

Tre tecken på en dålig backup-lösning

I många verksamheter är backup ett ständigt dåligt samvete för IT-organisationen. Man borde dubbelkolla och övervaka backup-hanteringen men gör det inte.

Läs mer
dataforlust

Hur mycket dataförlust tål din verksamhet?

Det är inte så kul att tänka på vad som skulle hända med din data vid ett större driftavbrott. Men gör det ändå – och undvik katastrofen.

Läs mer
Rätt prissättning

6 utmaningar för rätt prissättning – och en lösning

Prissättningen har mycket större effekt på lönsamheten än andra förändringar. Men i dagens snabbrörliga handelsklimat är det inte lätt att hänga med i alla kanaler, hela tiden. Här är sex vanliga utmaningar för alla som jobbar med prissättning – och en lösning.

Läs mer
5 saker om molnet som oroar i onödan

5 saker om molnet som oroar dig i onödan

Med tanke på hur verksamhetskritiskt det är med IT-system finns det all anledning att noga tänka igenom beslut. Men det här är 5 saker om molnet som oroar dig i onödan.

Läs mer
dygnet om

Har du koll på din backup 24/7?

Backup – det är ju något som sköter sig självt i bakgrunden. Så kanske du tänker. Frågan är när du senast kollade om det stämmer?

Läs mer
LOAD_pricning-ls

Hur hanterar du prissättning i flera säljkanaler?

Det blir allt vanligare att ha både fysiska butiker och nätbutiker där efterfrågan och prisförväntningar ser väldigt olika ut. Allt fler handelsföretag upplever svårigheter med att optimera prissättningen i alla kanaler vid alla tillfällen.

Läs mer
Testa din krisinsikt

Tre frågor som testar din krisinsikt

Med ökande digitalisering kan incidenter snabbt leda till kriser med allvarliga konsekvenser för säkerheten och lönsamheten. Hur god är din krisinsikt? Hur rustade är dina system och din organisation? Testa din krisinsikt med tre viktiga frågor som alla organisationer borde ställa sig.

Läs mer
backup-misstag

3 vanliga backup-misstag

Många lever i en falsk tro att de har koll på sin backup. Det är inte förrän något händer som det blir uppenbart att systemet har allvarliga luckor.

Läs mer
Fallgropar med manuell prissättning

4 fallgropar med manuell prissättning

Har du svårt att hinna anpassa priserna efter vad som händer i omvärlden? De här fyra fallgroparna med manuell prissättning behöver du ha koll på.

Läs mer
Låt IT utveckla affären

Låt IT vara med och utveckla affären

IT som tjänst kan frigöra tid så att IT-medarbetarna kan utveckla affären.

Läs mer
Prissätt med AI

Allt du behöver veta om automatiserad prissättning med AI

Automatiserad prissättning är varken krångligt eller svårt. Här är det viktigaste du behöver veta om hur det funkar och vilka fördelar det ger.

Läs mer
backupresurser

Är backup det ni ska lägga tid på?

Brottas du med bemanningsschemat och behovet att utbilda medarbetare i sånt som inte är er kärnverksamhet. Som backup?

Läs mer
Prissättning i Excel

Prissättning i Excel, bara en mardröm?

Tro det eller ej, men många organisationer sköter fortfarande prissättningen i hembyggda system och Excel. Sådana lösningar kan inte skalas, saknar möjlighet att justera priser i realtid och gör det svårt att synka priserna i flera kanaler.

Läs mer
kassaskap

3 sätt att säkra din backup-lösning

När ett större driftavbrott inträffar är det skarpt läge för din backup. Här är tre viktiga saker att ha koll på för att slippa obehagliga – och dyra – överraskningar.

Läs mer
Snabba prisjusteringar

Prisjustering måste vara snabb och genomtänkt

Rätt prissättning har 3-4 gånger större effekt på lönsamheten än andra åtgärder. Allt för många sätter fortfarande sina priser med förlegade system och blir omsprungna av konkurrenterna.

Läs mer
Rusta för kris

Tre saker du måste göra för att klara en kris

Idag är de flesta verksamheter helt beroende av fungerande IT-system. Har ni koll på riskerna? Om ni är beroende av att systemen aldrig går ner är det hög tid att gå igenom den här checklistan.

Läs mer
Priser

Har du koll på vad som påverkar priserna?

Vanliga fallgropar med manuell prissättning är låg effektivitet och sämre marginaler. Har du koll på vad som påverkar priserna?

Läs mer
Molnet

7 fördelar med molndrift

Moln eller inte moln? Funderar du på det – eller på vilka delar av verksamheten som ska flytta till molnet? Här är 7 tydliga fördelar med molndrift.

Läs mer
power-cloud

Trygga systemen och frigör innovationskraft

Rätt molnlösning stärker din konkurrenskraft och frigör tid för IT att vara med och utveckla affären. Maxa din Power med rätt infrastruktur!

Läs mer
Modern prisoptimering

Modern prisoptimering sköts med AI

Rätt prissättning har 3-4 gånger större effekt på lönsamheten än andra åtgärder. Samtidigt missar många handlare fördelarna med automatisering och artificiell intelligens (AI) och blir omsprungna av konkurrenterna.

Läs mer
backupresurser

Trygga din backup säkert och resurseffektivt

Sluta ha dåligt samvete för att ni inte testar backupen regelbundet eller lägger tillräckligt med tid och resurser på löpande hantering. Trygga backupen med en säker och resurssmart molnlösning.

Läs mer