Koordinera prissättningen över alla kanaler

Är du trött på den ständiga kampen för att matcha konkurrenternas priser? Har du ledsnat på tappade marginaler? Molntjänsten Perfect Pricing optimerar dina priser så att du vinner både kunderna och lönsamheten.

Släpp kalkylarket och automatisera det tidskrävande arbetet med att prissätta alla varor i alla storlekar i alla kanaler. Bli lika snabbrörlig som dina kunder. Perfect Pricing optimerar dina priser i realtid baserat på ett antal på förhand uppsatta regler med inbördes prioriteringar.

Perfect Pricing: det här får du

  • Snabbare respons på konkurrenternas prisförändringar
  • Högre effektivitet med automatisering
  • Ökad precision och mer sammanhållen prissättning

Så fort du har den här lösningen på plats samlar Perfect Pricing också in ny data som används för att ständigt förbättra prissättningen, utan att några manuella insatser krävs.

1. Prissätt i realtid

Att kunna sätta nya priser i realtid där hänsyn tas till konkurrenternas priser och lagersaldon är ett mycket starkt verktyg i kampen om kunderna. Stora aktörer som Amazon ändrar sina priser flera gånger om dagen och även för mindre handelsföretag blir det allt viktigare att vara rörlig och dynamisk i prissättningen.

2. Frigör tid för strategiskt arbete

Att sitta och klippa och klistra i Excel och skicka mail fram och tillbaka tar mycket onödig tid från dina medarbetare. När du avlastar organisationen från onödigt manuellt arbete blir möten med leverantörer effektivare och utvärderingen av kampanjer och prisstrategier blir enklare och mer precis.

3. Förutse hur prisförändringar påverkar lönsamheten

Drömmen att kunna se in i framtiden har slagit in. Med Perfect Pricing kan du se vilka effekter möjliga prisförändringar och scenarier får på omsättning och lönsamhet och hur det påverkar lagersaldot. Du får helt enkelt en stadig analytisk grund att stå på innan de stora besluten fattas.

4. Optimera reor och kampanjer

Varors livslängd förkortas hela tiden och kunderna kräver ständigt nya spännande varor i din butik. Att stå på tårna och alltid vara redo att presentera det senaste betyder också att äldre varor måste prissänkas för att ge plats åt nya. Perfect Pricing föreslår automatiskt när och med hur mycket en vara ska rabatteras för att tömma hyllorna till minimal kostnad.

5. Konkurrera med priset som verktyg

Rätt prissättning har 3-4 gånger större effekt på lönsamheten än andra åtgärder. Men du vill förstås inte förhandla bort din marginal och lönsamhet i jakten på att vinna priskriget.

Perfect Pricing hjälper dig att följa din satta prisstrategi eller vid behov att lägga om prisstrategi. Systemets algoritmer tar hänsyn till vilka faktorer som är viktiga för dina egna varumärken och andras, kundernas priskänslighet och avgörande Key Value Items som driver storlek på varukorgar.

Perfect Pricing är en molnbaserad lösning som är enkel att införa. Tycker du att det här låter intressant? Hör av dig till oss så berättar vi mer.

Bild på Kim Quarnström
Kontaktperson

Kim Quarnström

fornamn.efternamn@load.se

Power Cloud ger Bergendahls ny kraft

Läs mer om Bergendahls