Rätt erbjudande på rätt plats, i rätt tid ökar lönsamheten.

Kampanjer är en av de mest komplexa processerna inom handel. Varje vecka lanserar handlare hundratals kampanjer samtidigt, ofta med stora lokala anpassningar för att ge kunderna så relevanta erbjudanden som möjligt. Verkligheten har sprungit om många system som har blivit föråldrade. En stor del av utmaningen är att hantera de enorma informationsmängderna.

Planera och anpassa

Promotion är en molnbaserad, flexibel miljö där handlare kan planera, utföra, mäta och hantera alla detaljer i sina kampanjer i ett och samma system. Vilka artiklar och enheter som berörs, vilka datum och platser, inklusive distribution och ersättning till återförsäljare. 

Du hanterar allt ifrån enklare rabatterbjudanden till paketpris och mer komplexa erbjudanden med Promotion. Lokala anpassningar kan göras ner på butiksnivå och styras av faktorer som lokala kostnader, efterfrågan och närhet till konkurrenter.

Samarbeta smartare

Idag måste många handlare publicera en mängd versioner av samma kampanj i ett ständigt ökande antal kanaler. Dessutom ska en mängd yrkesroller som analytiker, marknadsförare, handlare och annonsskapare samarbeta som ett team.

Promotion förenklar samarbetet, inklusive versionshantering och publicering i alla kanaler. Du får ut dina erbjudanden till tidningar, digitala medier, annonstavlor och butiksskyltar på ett mer sammanhållet sätt. Det minimerar fel och håller ihop budskapen genom varje kampanj.

Optimera resultatet

Du kan också förutse kampanjresultat och få insikter som hjälper dig att öka genomslaget. Promotion gör det möjligt att övervaka och mäta löpande,  även i överlappande kampanjer. Det blir lättare att hitta rätt kombinationer av pris och kommunikation, undvika kannibalisering och behålla både kunderna och din egen marginal.

5 fördelar med Promotion

  • Förutse vilken kampanj som kommer att bli mest lönsam.
  • Ta dina kampanjer till marknaden snabbare.
  • Automatisera versionshantering och publicering i alla kanaler.
  • Planera, utför och optimera alla kampanjer i ett och samma system.
  • Arbeta centraliserat med utrymme för lokal anpassning.

Hör gärna av dig till oss så berättar vi mer!

Bild på Olle von Essen
Kontaktperson

Olle von Essen

fornamn.efternamn@load.se

Prisoptimering stärker Coops verksamhet

Läs mer om Prisoptimering stärker Coops verksamhet